Av Johanna Järvstråt

Sara Boo, Michael Zazzio och Anders Sultan arbetar aktivt för att Sveriges befolkning ska göra mer hälsomedvetna val. Som medlemmar i två olika föreningar med fokus på hälsa – National Health Federation Sweden och SARA – är de alla övertygade om vikten av en aktiv hälsofrihet i Sverige.

aktiv hälsofrihet –  Hälsofrihet handlar i korthet om att alla människor ska ha rätt till naturliga hälsoprodukter, örter, mineraler och vitaminer, samt ha en tillgång till övriga naturliga terapier, berättar Sara Boo, ordförande för National Health Federation Sweden.

Hälsofrihet bygger på samhällets samlade kunskap kring näringsämnen, kemikalier, gifter, GMO och farliga tillsatser. Utan rätt kunskap och information är det lätt att välja fel.
–  Det är en rätt komplicerad situation. Det finns många aktörer i samhället som vill motarbeta alternativ medicin och naturliga ämnen och som vill övertyga människor om att status quo måste upprätthållas. Ändå blir allt fler sjuka av maten som vi äter och gifterna som vi får i oss från diverse produkter, inklusive läkemedel, förklarar Anders Sultan som är ansvarig för föreläsning – och forskningsutskottet i föreningen SARA.

Att göra hälsomedvetna val
På grund av dessa aktörer i samhället försvåras möjligheterna för hälsofrihet menar Sara, Michael och Anders.
– Många lagar tillkommer i dag på grund av lobbying från multimiljonföretag, lagar som ibland hämmar individens rätt till att kontrollera sin egen hälsa. Vi förespråkar det som inte är skadligt för människor och att vi ges möjlighet att välja det som vi vill ha i behandlingsväg, fortsätter SARAs ordförande Michael Zazzio.

Förutom en större medvetenhet vad gäller substanser och ämnen, är de alla övertygade om vikten av att välja så naturliga produkter som möjligt – produkter som inte utsatts för, föroreningar, gifter eller genmanipulation.
– Vi måste börja lyssna på vår intelligens och intuition. Det är egentligen rätt uppenbart att det inte är bra att äta undermåliga grönsaker som är odlade med oerhörda mängder gift. Istället borde vi äta grönsaker som är berikade med mineraler och spårämnen som kroppen behöver för att klara sina biokemiska processer. Alla människor tjänar på att välja ekologiska livsmedel och läsa på mer om vad som är bra för oss, konstaterar Anders
slutligen.

Valen som leder till bättre hälsa
Tagged on:             

Gästkrönikör

Sund Var Dag bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.