TJOHOOOOO!!!!

Först….

Från hjärtat ♥️TACK♥️ för alla peppande ord och kramar som jag fått när jag i ett tidigare inlägg skrev, att min kropp skickade ut varningssignaler till mig att ta det lugnt och tänka på min egna hälsa.

Det här värmde mig jättemycket och jag har lovat mig själv att tänka till lite innan jag tackar ja till något. Jag har tränat mycket på att kunna säga NEJ och är bra på det, men lika viktigt är det att ha koll på alla JA!! Det är så lätt att säga ja och ta på sig lite för mycket, även i det som jag brinner för och tycker är kul. Återhämtningen är så viktig och i alla lägen!

För en stund så såg det ut så här hemma hos mig…..

Ett skönt träningspass mitt på golvet i vardagsrummet och för första gången på flera veckor så har jag kunnat träna utan knäskydd. För några veckor sedan så tappade jag fokus när jag skulle klättra baklänges med fötterna mot en sten. Blev lite för trött och landade med knät rakt på en sten istället för i mossan. Jag har lagt timmar på rehabträning och nu kom det där goa resultatet, knät funkar och hänger med i knäböj och i olika utfallssteg. Så skönt och nu är det prehabträning (förebyggande) som gäller. Lika skönt varenda gång och jag är så sjukt stolt över att jag har hittat mitt sätt att komma tillbaka från en skada. Det är när jag är skadad som jag lär mig massor, följer både PT, friskgymnast och naprapater på Instagram och som har det tänket som jag gillar. Klarar jag inte ut det så ber jag om hjälp, men än har jag inte behövt det. 

Här stretchar jag ut knät på en avlång pilatesboll, en övning jag själv kommit på. Jag smög sakta framåt på bollen, fokus på om det kom några protester från knäna men det var lugnt. Inte tvinga knät till något, utan bara låta det följa med i rörelsen. I huvet så såg jag att det skulle funka, det sitter mycket där och kroppen är helt enorm på att läka om vi ger den rätt förutsättningar.

Jag har tränat så länge nu, är trygg i min träning och i det jag gör, litar på att min kropp och i det här fallet mitt knä, säger ifrån om det inte gillar det jag gör. Mitt knä tackade mig, båda mina knän gjorde det. Det knäet som inte har trilskats med mig, har självklart oxå fått lite skön träning, det måste ju vara någorlunda rättvist. 

Att jobba med rotationer är något som har hjälpt mig jättemycket och hjälper. Inte bara för knäna, utan för axlar, rygg, fötter och egentligen för hela kroppen. 😀

En ny träningstidning och ny inspiration till min egna träning!

Jag behöver det här  och jag älskar att testa på lite nya utmaningar!

Inte alltid att jag följer färdiga program, egentligen så hämtar jag bara inspiration och sedan så gör jag om det så det passar och stämmer för mig.

Ha en go lördagskväll och Var rädd om dig!

Kram! ♥️

 

 

 

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.