För mig är det regelbunden träning som gör hela skillnaden. Visst händer det att jag äter onyttigheter. Ibland t o m väldigt mycket onyttigt. Men på det stora hela äter jag rätt bra mat. Jag tycker om att laga mat. Det är en kreativ process som jag gillar. Jag inspireras gärna av recept i kokböcker eller matprogram på tv. Men när jag väl står i köket skapar jag något eget.

Jag erkänner att jag är väldigt svag på tv-program som t ex masterchef. Speciellt den australienska varianten eftersom de tävlande är så hjälpsamma mot varandra. Tävlingsmomenten är egentligen inte så intressant utan vilka kreativa rätter se skapar. Jag i min tur kan inspireras av någon ingrediens och tillaga något smaskigt hemma ur min kreativitet.

Ett av vinterns projekt är att gå igenom alla lösa receptblad jag samlat på mig. Min plan är att istället för som nu ha dem i fyra proppfulla tidskriftsamlare ordna dem fint i sorterade pärmar. Kanske jag t o m kan inspireras av recepten och skapa min egen kokbok?

 

 

Sund Var Dags egen kokbok?
Tagged on:     

Petra Ariton

Storyteller, skribent, författare, coach och inspiratör som älskar att berätta vanliga människors historier. Kreativ och driven idéspruta som gillar att ha många bollar i luften.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.