TJOHOOO!!!

Lördag morron och en tidig sådan, myser i soffhörnet med kaffe, levande ljus som sällskap. Tid för att reflektera lite över veckan som varit och med facit i hand så har jag haft en fin vecka.

Det absolut, absolut bästa och helt utan några frågetecken är alla dessa fina och goa snöflingor som färgade marken vit i onsdags. Så helt, helt underbart och jag hade toklängtat efter att få både träna själv och köra pass i snön och för några dagar sedan så blev den drömmen verklighet. 

Det blev en go dag på jobbet och tillsammans med ett härligt gäng. Inga sura miner för att det var både slirigt, halt och blött ute i naturens egna gym. De här stunderna ger mig så otroligt mycket tillbaka, att få vara med och inspirera andra till att ta vara på naturen är hur stort som helst.

När jag inte varit ute i skogen och busat runt lite, så har jag haft fina möten med olika personer. Att få möta andra och ta del utav deras vardag, det ger mig perspektiv till livet. Jag har fått nya utmaningar av min arbetsgivare och jag har antagit dom. De kom i helt rätt tillfälle, jag har längtat efter att få testa lite nytt tänk och nu kom det där rätta tillfälllet.

Snö i onsdags och vår i luften i går, läs fredag. Men på marken så var det vinter och blixthalka, en svart sådan. Var ute och körde pass på jobbet och när jag körde in på parkeringen så var det halare än halast ändå så körde jag så sakta. Tacksam att jag fick stopp på bilen och när jag satte ner fötterna på asfalten så var det verkligen  ”Bambi, på hal is”!! De eller den personen som uppfann broddarna, borde få Nobelpriset tycker jag. En billig livförsäkring och med broddar på kängorna, skorna så är jag i alla fall tryggare.

Om du inte har plockat fram någon form av reflexer så är det dax att göra det. Vi tror att vi syns men det är inte riktigt så verkligheten ser ut. Reflexer kostar inte många kronor och det finns så mycket att välja på. En billig livförsäkring, du syns och reflexer räddar liv. 

Vi fick till ett riktigt skönt pass i går, tillsammans med några gummiband och våran egna kroppsvikt.

Att träna ute ger energi och det är inte bara övningarna som ger energi.

Det finns så många små härliga smultronställen i Vetlanda, Kvarndammen och Fruktlunden är stora favoriter. Att träna på olika ställen ute i naturen ger så mycket tillbaka. Miljöombyte behövs i träningen oxå, det har jag lärt mig genom åren. 

I går så valde vi att stanna till vid Kvarndammen för att köra ett pass och kan det bli så mycket bättre?! Bara några meter ifrån oss, så hade vi vattnet och änderna höll oss sällskap. 

Att ligga på träningsmattan och blicka upp emot en blå himmel samtidigt som vi till exempel körde höftlyft är helt oslagbart.

Fåglarna flög omkring och de kvittrade precis som på våren. 

Att stanna upp och upptäcka de där små sakerna ute i naturen, det betyder så mycket. Bara ligga på träningsmattan, djupandas, lyssna, titta, blunda och bara få vara en stund. För mig är de här små stunderna minst lika viktiga som ett knäböj eller någon annan övning är. 

Nu tar jag helg, inget är inplanerat och det är så skönt!

Ha det så gott, var rädd om dig och ta tillvara på livet!

Kram och Vi ses!

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.