TJOHOOOO!!!! 

Kikar in i bloggen och bara talar om…..

”Jag är vid liv!!!” 😀

Vet du vad⁉️

MOD…. är en muskel som går att träna upp‼️‼️‼️

Den här veckan har jag fått träna upp mitt mod rejält och det behövdes ett antal hundra mördarsniglar för att göra det! I onsdags eftermiddag och kväll, så kom dom och invaderade trädgården.

Så äckligt så det finns inte och jag vet, jag är inte den första som har fått in de här odjuren i trädgården. Men första gången är första gången och jag trodde aldrig att jag skulle klara av att jaga de här sniglarna. I de här lägena är jag inte tuff men nu hade jag inget val!

Jag har jättebra grannar och vi hjälps åt med att jaga dom! 

Vi har lagt ut sand mellan naturtomten och gräsmattan, ca 1 DM och det är så rekommendationerna är. Sniglarna orkar inte krypa över hela sanden och jag har tagit ett antal just på strandkanten.

Koppartejp på pallkragar och krukor, här kommer de inte upp. Grymt bra tejp och enligt info från nätet så kan den hänga med i mer än en säsong.

Tomma mjölkkartonger med öl i, funkar som fällor, bara att skruva på korken och slänga i soptunnan.

För första gången i mitt 60-åriga liv så har jag köpt öl, fattar inte att sniglarna gillar öl. Det luktar hur äckligt som helst, ju!

De som inte självmant går i fällan, hamnar i en blandning av vatten och ättiksprit! Det är så jätteäckligt att plocka upp dom med spaden och jag är sjukt stolt över mig själv att jag gör det här och inte bara står och skriker.

Trädgården har fått sig en genomkörare, rabatterna oxå. Mina månadssmultron är borta nu och andra marktäckande växter. Det var där jag hittade ett antal, bra gömställen för sniglarna. Tagetes har de ätit upp och de flesta av de andra sommarplantorna. Tacksam att jag inte hunnit köpa mer än jag gjort!

Jag har köpt ett medel som ska stoppa sniglarna och det heter SNIGELEFFEKT! 

Lite dyrt men väldigt bra!

Så den här veckan har varit händelserik! Snigeljakt sena kvällar, några nätter och tidiga mornar.

En go vecka på jobbet har jag haft och jag ser framemot hösten. Fick ett fint erbjudande ifrån min arbetsgivare i veckan och jag tackade JA direkt innan de hann ändra sig! 😉 Nu är jag flera steg närmare min dröm och det här känns så spännande, lite overkligt men det är min verklighet! 😀♥️🍀

Någon träning har jag inte orkat med sedan i onsdags, förutom när jag kört friskvård på jobbet. 

Men jag har ändå rört på mig i min jakt på inkräktarna!

Mina kärare läsare!! Hoppas att ni inte tröttnar på mig, håll ut det kommer tätare inlägg så småningom och träningsbilder, jag lovar!! 😀 Det har inte funnits ork till att blogga, så sjukt trött har jag varit under några dagar. Men nu känns det som vi har lite mer koll på läget!

Det här med att belöna mig själv, det har jag behövt göra under veckan! 

Jordgubbar med grädde och lite kaffe, har det blivit några gånger och jag behöver det här!

Ha en go kväll och har du inte sniglar i trädgården så gå ändå en runda och kolla lite!

Ju tidigare du upptäcker dom, ju mindre kommer du att få!

Kram och Vi ses!

 

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *