Min 18-åriga dotter konstaterar förundrat:
– Tänk att det är så svårt att träna när man inte har rutiner…

Hon menar på att under läsåret anpassar vi oss automatiskt till vardagliga rutiner genom omständigheter som är mer eller mindre utanför vår kontroll som t ex skolans tider, arbetstider och bundna fritidsaktiviteter. Träning planeras in efter övriga tider som vi har att anpassa oss efter. Under längre ledighet är det lätt att tappa rutiner och det blir svårare att planera in träning.

Det är många som inte tycker om att anpassa sig efter vardagens rutiner. Men faktum är att rutiner kan vara en stor hjälp till att nå dit vi vill.

Jag har ett enkelt exempel ur mitt eget liv. Tre veckor denna sommar skulle jag utföra ett uppdrag på annan ort och jag bestämde mig för att börja varje morgon med en halvtimmes promenad. Oavsett väder tänkte jag promenera det första jag gjorde innan alla andra morgonrutiner såsom dusch, frukost och tandborstning. De flesta mornar var det fint väder men de gånger som det var kallt eller regnigt fanns ändå inget motstånd till att gå ut eftersom det var min rutin. Jag hade ju bestämt mig att detta var något jag skulle göra dessa tre veckor.

Varför inte välkomna hösten och den grå vardagen? Vad sägs om att bestämma dig för att under en begränsad tid prova att dagligen träna fem minuter varje morgon? Eller stiga upp en timme tidigare för att göra ett yogapass? Eller göra 10 situps varje lunch?

Våra kroppar tycker om att röra på sig, vare sig det handlar om att träna inför ett maraton eller stillsam promenad i solsken.

Vilken utmaning vill du ge dig själv de kommande veckorna?

 

Rutiner
Tagged on:     

Petra Ariton

Storyteller, skribent, författare, coach och inspiratör som älskar att berätta vanliga människors historier. Kreativ och driven idéspruta som gillar att ha många bollar i luften.

One thought on “Rutiner

  • Bra skrivet – håller med om att många saker är lättare med rutiner. Efter nyår och nu i slutet av augusti är bra tillfällen att se över sina rutiner och kanske göra någon förändring. Morgonpromenader kanske hör till den ljusa årstiden men yoga är en bra ide som jag (kanske) ska prova.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.