Av Helen Odenäng 

Helens rulltårta

rulltårtachokladbärCa 12 bitar.

Detta behöver du:

  • 3 ägg
  • 1 dl mandelmjöl (eller kokosmjöl)
  • 2 msk kakao
  • 1 msk fiberhusk
  • 1,5 dl steviaströ eller steviadroppar ca 25 droppar.
  • 1 tsk vaniljpulver

Fyllning:

  • 4 dl bär. Hallon, blåbär, björnbär och jordgubbar. Har du inte färska bär går det bra med frysta. Värm i en kastrull.
  • 0,25-0,5 dl sojagrädde
  • Ev. lite stevia strö
  • 1 msk kokos

Använder ekologiskt till det mesta.

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ägg och stevia strö poröst.
  3. Blanda i mandelmjöl, kakao, fiberhusk och vaniljpulver med äggvispet. Rör om.
  4. Lägg ut bakplåtspapper på plåt. Bred ut smeten på pappret. Grädda i 10 minuter.
  5. Låt stå en stund och lossa på pappret men låt kakan ligga kvar.
  6. Värm bären lite lätt och vispa grädden och häll i en kastrull. (fyllningen)
  7. Smeta på fyllningen på hela kakan, strö över lite kokos och rulla ihop som en rulltårta.
  8. Låt stå med pappret runt kaka en stund.

Servera med vispad sojagrädde och bär som dekoration.

Kcal: 813 kcal per hela receptet. 

Rulltårtansdag!

Gästkrönikör

Sund Var Dag bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

One thought on “Rulltårtansdag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.