Välkommen till NYA Sund Var Dag!
En inspirationskälla om hälsa och sund livsstil för ”vanliga Svenssons”

Bakom Sund Var Dag står Ariton Förlag, ett ungt förlag med utgivning inom personlig utveckling och sund livsstil som fokuserar på berättelser som berör.

Hur allting började

Idén till Sund Var Dag föddes en helt vanlig dag när jag letade efter youtube-klipp på enkla övningar med hantlar. Jag hittade massor av filmer, men jag noterade även att alla instruktörer var riktiga fitnessbabes. Jag är övertygad om att många inspireras av att ha snygga och vältränade personer som förebilder, och att många vanliga Svenssons också vill bli snygga och vältränade fitnessbabes. Men jag är också övertygad om att många vanliga Svenssons skulle uppskatta träningsfilmer på helt vanliga människor.

Maken som gillar att leka med ord kom på det utomordentliga namnet Sund Var Dag och strax därefter skapades det som var tänkt att bli en webbtidning med inspirerande intervjuer, intressanta artiklar och spännande blogginlägg

Jag efterlyste skribenter på sociala medier som ville hjälpa mig att fylla webbtidningen med personliga berättelser, intervjuer och annat inspirerande. Under en tid hade jag 20 skribenter som skrev regelbundet. men efter en tid droppade de av en efter en. Till slut var det bara jag kvar och det var då jag kände att det var dags att ge Sund Var Dag ett ansiktslyft.

Det är nu hög tid för mig att gå på djupet när de gäller de ämnen som jag brinner för – stressfri vardag, att överkomma hinder och livskvalitet.

Sund livsstil handlar om ett liv i balans

Vad vi mår bra av ser olika ut för olika personer. En del gillar konst, andra sport. En del gillar film, andra böcker. En del mår bra av att stiga upp vid gryningen, andra är som mest kreativa på nätterna. Det som gäller för alla människor är att det finns inga genvägar till god hälsa. Nyckelorden är näringsrik kost, tillräckligt med sömn och motion. Du kan inte köpa dig god hälsa. Det finns inga maskiner som kan göra träningen åt dig. Du behöver göra jobbet själv.

Det är dock inte så enkelt som att bara bestämma sig…
För olika personer har olika hinder att förhålla sig till. Det är inte alltid som hinder ska överkommas, ibland handlar det om att prioritera annorlunda för att livssituationen kräver det. Vid skador och sjukdom exempelvis. Eller om ens arbetssituation förändras. Vi har alla olika livspussel att ta hänsyn till.

Sund Var Dag

Oavsett hur din livssituation ser ut eller vilka utmaningar du har hoppas vi att kunna bistå med inspiration, ny kunskap och insikter. För dig som vill vara sund var dag eller ha en för dig sund vardag vill vi vara en inspirationskälla för vanliga Svenssons av vanliga Svenssons.

Välkommen!

Petra Ariton                         Dennis Ariton

2 thoughts on “Om Sund Var Dag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.