TJOHOOOOO!!! 

Ledig mitt i veckan, det är det jag är i dag!

Efter två långa planeringsdagar på jobbet så är jag kompledig, välbehövligt för både kropp, huvud och själ. De här bilderna är från i går kväll och när jag körde sportmassage och yoga. En del bilder är lite suddiga och det beror på att jag har dämpad belysning när jag kör återhämtning och oftast när jag tränar oxå. Det ger mig ett inre lugn som jag behöver för att må bra.

En av mina favoritövningar i yogan är den här, ”BEN MOT VÄGG, TRÄD, RIBBSTOLEN!” 

Funkar mot en dörr oxå men se till bara att ingen kommer och öppnar dörren så du ”tappar benen”.

En enkel övning men som ger mig väldigt mycket tillbaka. En kudde, en ihoprullad filt under ländryggen, se till att du ligger skönt, en filt på träningsmattan är inte helt fel. Ligg så nära väggen som möjligt och känn efter hur det känns. Känns det mindre bra så flytta på kroppen, kudden lite tills det känns bra. 

Jag brukar ta på mig en extra tröja eller lägga en filt över mig så jag inte ligger och fryser. Sedan så ligger jag så här i ca 15 minuter och bara djupandas med magen. Lugna och fina andetag.

Att ligga med benen så här högt är skönt, i går kväll så somnade jag i den här ställningen. Träningsmattan hänger på ribbstolen bara för att det ska bli lite mjukare.

Att sitta still i två dagar är jag inte van vid och min kropp sa ifrån igår och ”skrek” efter sportmassage. Här är det nacken som får en välbehövlig massage med en dubbel massageboll. Lite mjukare boll med små piggar på och för att få ut det bästa av massagen så har jag lagt den på ett yogablock. Så skönt och lite ontskönt på samma gång. 

Här känner jag oxå efter hur det känns under nacken, känns det mindre bra så flyttar jag bara på bollen tills den hamnar där jag vill ha den. Jag plockar av halsband så inte kedjan är i vägen, små saker att tänka på men som har stor betydelse i slutändan.

Ligger skönt och mjukt på mattan, gosar in mig i en tröja eller filt, djupandning och bara njuter.

Det jag är noga med det är att ha mobilen på ljudlös, på kvällarna drar jag ner persiennerna för att stänga ute allt annat. Jag vill inte ha något som kan störa mig, den här tiden är MIN TID! 

Jag brukar undvika att dricka innan jag kör yoga, allt för att slippa avbryta en position för att gå på toa. Precis som i min andra träning så äter jag inte för stora måltider innan jag kör yoga/sportmassage.

Efter passet så myste jag i soffhörnet med levande ljus, juice, satsumas, äppelklyftor och med jordnötssmör som dip. Jag är så tacksam att jag har hittat rätt i min träning, jag vet vad min kropp behöver för att må bra. Återigen så handlar inte allt om bara fysisk styrka, själen och huvudet måste oxå få sitt för att jag ska orka vara jag. 

Nu ska jag fixa lite frukost och ta hand om mig själv!

Det är den den finaste gåvan jag kan ge till mig själv! ♥️

Ha en go onsdag och Ta hand om dig!

Kram!

 

 

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.