Av Lisa Mach

Aktuell med föreställningen ”Kommer du från en annan planet?”

Elisabeth MagnussonI november hade Elisabeth Magnusson premiär med hennes berättarföreställning som handlar om att vara annorlunda. Elisabeth är berättarkonstnär och ger föredrag om hennes resa genom att leva med diagnosen Schizofren/Bipolär. När hon för 13 år sedan vaknade ur en 8 månader lång psykos, gick det upp för henne att det var dags att fullt ut ta eget ansvar för hennes egen mentala hälsa. Elisabeth började utforska hennes inre röster, så kallade delpersonligheter, och satte namn på dem. Och det är dessa karaktärer som idag är hennes medspelare i föreställningarna.

Konsten att stötta en person med Bipolär sjukdom
Elisabeth vänder sig till människor inom vården/psykiatrin, till anhöriga och till dem som själva har någon form av funktionsvariant. Premiären för ”Kommer du från en annan planet?” blev en stor succé och nu ska Elisabeth ut och möta fler människor för att öka förståelsen om de möjligheter som finns i och med att man har en diagnos, samt hur man kan använda dess fördelar i yrkeslivet.

Presenterar allvarlighet på ett lättsamt sätt
Genom Elisabeths berättarkonst behandlar hon ett viktigt ämne på ett underhållande sätt. Hon vill väcka lusten och nyfikenheten hos människor att skapa positiv förändring. Med hjälp av hennes olika berättarkaraktärer Den Gyllene Damen, Trollet DUNS, Alven Ellibeth, Spöket SHANTI och Tomtemor leker hon fram förståelsen för hur vi människor kan fungera. Hennes största syfte med föreställningarna är att inspirera människor till att leva utifrån sin fria vilja och att följa sin inre glädje. Elisabeth berättar att hon gärna vill vidga gränserna i samhällets sätt att vara, och att se varje unika individs personlighet som en tillgång. För att förändra världen till det bättre, är det viktigt att börja med sig själv.

Från psykos till succé
Elisabeths egna resa är tyngden i berättelsen och hon är en stor förebild i att ta steget att skapa det bästa utifrån den situation som är. Elisabeths stora vändning var när hon vaknade från hennes långa psykos och förstod att hon bar ansvaret för hennes eget välmående. Hon började ett träningsprogram med mental träning och på bara 3 veckor av fokuserat arbete hände någonting. Hon började kunna hantera sig själv. Hon vidareutbildade sig till stresscoach och gick en Avatar-utbildning där hon lärde sig att hantera sina egna delpersonligheter på ett talangfullt sätt. Härifrån vände hennes liv till att bli en succé.

Ett provsmak från huvudkaraktären, Den Gyllene Damen..
Den Gyllene Damen är en kvinna som kommer med oerhört mycket visdom. Hon berättar gärna om sin historia från förr, hur det var då och hennes viktigaste budskap till oss är ”Att man inte ska vara rädd för sin egen dröm. Lev och gläds åt den!”.

Vill du veta mer?
Elisabeth bjuder in till att ta kontakt med henne för mer information. Förutom föreställningen håller hon även föreläsningar i grupp, både kortare och längre föredrag. De innehåller mycket fakta, fast på ett underhållande sätt. Välkommen till hemsidan: www.berattardags.se

Elisabeths varmaste tips

* Vänd dig till terapeuter som jobbar med positiv förändring.

* Eget ansvar, förstå att det är du själv som har makten över ditt liv.

* Om du känner dig som ett offer, så är det något du någonstans har valt, du har en möjlighet om du vill!

 

”Största rädslan i våra liv – är vår egen styrka” – Elisabeth Magnusson

Kvinnan som vände psykisk diagnos till att bli största tillgången i livet

Gästkrönikör

Sund Var Dag bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.