Av Nina Jansdotter

Anders Sultan, VD för Ion Silver, har sedan 2001 producerat och sålt kolloidalt silver, numera klassat som en vattendesinfektionsprodukt. Men enligt Anders finns det många andra positiva hälsoeffekter av produkten, trots den negativa publiceringen i media.

Anders SultanKolloidalt silver är en produkt där man med hjälp av elektricitet utsöndrar silverjoner och silvernanopartiklar i rent vatten.
– Det är extremt små mängder silver som används. Partiklarna är i atomstorlek och produkten innehåller låga 1 gram silver per 100 liter vatten, säger Anders.

Kolloidalt silver uppfanns i sin enklaste form i slutet av 1800-talet och sedan dess har människan använt det för att ta död på mikroorganismer, svampar och parasiter.
– Jag själv upptäckte det på 1990-talet när jag surfade på nätet. Jag följde länken och läste på, kollade upp studier och användarberättelser. Bland dessa berättelser hade de bland annat berättat om hur effektivt det var mot halsinfektioner och förkylningar, vilket gjorde att jag blev intresserad, berättar han.

Ofarligt för däggdjursceller
Sedan dess har Anders Sultan fortsatt att utveckla produkten, som i dagsläget marknadsförs som en vattendesinfektionsprodukt.
– Men det finns många fler användningsområden. Jag själv tar exempelvis ett par teskedar kolloidalt silver dagligen i förebyggande syfte för att inte bli sjuk. Om jag däremot känner av förkylnings- och influensavirus så tar jag silvergroggar, med uppemot ett par deciliter kolloidalt silver blandat med någon alkohol och lite lime. Det stoppar effektivt virusattacken, fortsätter Anders.

Då kolloidalt silver är ofarligt för däggdjursceller kan det användas av både människor, katter, hundar och hästar. Med de små partiklarna i de moderna produkterna finns det heller inga kända biverkningar.
– Den breda målgruppen och produktens effekter har engagerat många människor. Människor som inte fått hjälp i vården har många gånger blivit hjälpta och vill därför hjälpa fler, vilket resulterat i att många användare aktiverar sig i vår Facebookgrupp, förklarar Anders.

På grund av dess positiva hälsoeffekter tror Anders att produkten kommer att växa sig allt starkare på marknaden.
– Det finns många studier om just kolloidalt silver och trots att media vägrar publicera dessa, sprider sig kännedomen om dess positiva effekter via användarberättelser. Detta gör att framtidsaspekterna ändå ser positiva ut, avslutar Anders.

Kolloidalt silver – mer än bara en reningsprodukt?
Tagged on:     

Gästkrönikör

Sund Var Dag bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.