Av Nina Jansdotter

KlangterapiKlangterapi är en form som integrerar både klangmassage och klangmeditation säger Julia Engborg som utbildar klangterapeuter för Qura.in, center för alternativkurser i Lund. Metoden är väldigt verksam mot många typer av obalanser i både kropp och själ då den harmoniserar och påverkar både känslomässigt och mentalt.

Klangmassage är en metod som utvecklades av tyske Peter Hess, under 1980-talet, berättar Julia. För henne innebär metoden ett ”samtal” med kroppen genom skålarna, som man placerar på eller runt kroppen.
– Man använder också shanti, gångar, och cymbaler. Det är väldigt mjuk metod för att man bjuder kroppen hela världen av klanger. Kroppen väljer själv vad den behöver just för den stunden då behandlingen utförs.

Hon hörde klangskålar för första gången i England  2005. Det var en konsert med blanda annat klangskålar och hon blev helt förälskad i de magiska ljuden och på den vägen är det.

 Vad är det bästa med klangterapi?
– Det bästa för mig är att det inte finns något tvång. Kroppen sjunker helt enkelt ner i ett ljudbad av skålens frekvenser  och vilar. Efter behandlingen är man både mjuk och avslappnad.

Resultat är en balansering av hela kroppen, fortsätter Julia. Om man behandlar en spänd muskel händer det ofta att den är helt avspänd vid slutet av behandlingen vilket brukar innebära att livet känns lite ljusare.

Det är en mycket fin behandling där både den som ger och tar emot behandlingen brukar njuta och må bättre, avslutar Julia Engborg.

För mer information: http://www.qura.in/

Klangterapin balanserar både kropp och själ

Gästkrönikör

Sund Var Dag bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.