Idén till Sund Var Dag föddes en helt vanlig dag när jag letade efter youtube-klipp på enkla övningar med hantlar. Jag hade hamnat i en sportaffär, mer eller mindre av misstag. Att kalla det för misstag är att ta i, men maken var på jakt efter en munktröja, helst med blixtlås. Vi hittade ingen passande tröja i denna affär, däremot fastnade jag vid avdelningen för träningsredskap där de hade 50-70% rabatt. Jag kände i hela mig att de där två-kilos hantlarna ville jag verkligen ha. Kön till kassan var milslång och rastlösheten i mig tyckte att jag skulle strunta i det hela, men den fitnesslängtande i mig vann dock striden och med mig hem kom hantlarna.

Efter några dagar med testande av de nya dyrgriparna kände jag en lust att hitta enkla filmklipp med övningar som jag kunde göra med hantlarna för mer inspiration. Jag hittade massor av filmer, men jag noterade även att alla instruktörer var riktiga fitnessbabes. Jag är övertygad om att många inspireras av att ha snygga och vältränade personer som förebilder, och att många vanliga Svenssons också vill bli snygga och vältränade fitnessbabes. Men jag är också övertygad om att många vanliga Svenssons skulle uppskatta träningsfilmer på helt vanliga människor, även om fitness-looken kanske är något att längta efter och se upp till.

Själv är jag innerligt trött på samhällets utseendefixering och det osunda idealet med trådsmala individer. Jag läste någonstans att även fotomodeller önskar att de såg ut som på deras egna bilder. Tänk att det gått så långt med photoshopande och retuschering…

Det finns inga genvägar till ett sunt liv. Det går inte att fuska. Näringsrik mat, tillräckligt med sömn och motion är vad som gäller.

Jag startar därför denna webbtidning för att inspirera vanliga människor till ett sundare liv. Du kommer att kunna ta del av tips om hälsa och träning i alla dess former. Här delar vi med oss av helt vanliga människors berättelser om hälsa och sund livsstil.

Välkommen till Sund Var Dag!
Hälsa och Sund Livsstil för vanliga Svenssons

Petra Ariton

Hälsa för vanliga Svenssons
Tagged on:                                                     

Petra Ariton

Storyteller, skribent, författare, coach och inspiratör som älskar att berätta vanliga människors historier. Kreativ och driven idéspruta som gillar att ha många bollar i luften.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.