Av Johannes Persson

Höger framför vänster, vänster framför höger. Ett steg i taget. Långa steg och ofta. För visst är det så att du ser målet nu? Visst är det så? Du ser målet, och du vet hur du skall ta dig dit även om du har en bit kvar att gå. Ett steg i taget. Många steg och ofta, men allt börjar med det där första.

Varje steg du tagit hitintills har fört dig dit där du är nu. Och nu när du ser tillbaka längs vägen så är det ju inte så hemskt svårt att se var det var du gick fel, eller hur? Det svåra är att hitta rätt väg igen, kanske genom att vända tillbaka i samma kända fotspår, eller genom att helt enkelt bana din egen väg genom okänd terräng. Att vända om kräver tid och tålamod, och att gå sin egen väg kräver kraft och mod. Är du modig eller tålmodig?

Höger framför vänster, vänster framför höger. Ett steg i taget. Långa steg och ofta. Och visst är det så att det tar emot litet mer nu på senvintern? Trots att du ser målet och vet hur du skall ta dig dit. Trots att du vet att enda sättet att komma dit är att ta långa steg och ofta. Ett steg i taget. Det första först, och de andra sedan.

Men visst kostar det på att byta riktning i livet. Det kostar på att resa sig och ta det där första steget i rätt riktning. Det är inget stort steg för människan, och sannerligen inget stort steg för mänskligheten. Men du skall inte till månen tur och retur, utan du skall faktiskt bara ut och röra på dig litet. Komma igång litet. Hitta tillbaka till det där du en gång var eller det du en gång hade. Och allt börjar med att resa sig upp och sätta höger fot framför vänster, ett steg i taget.

Höger framför vänster, vänster framför höger. Ett steg i taget. Långa steg och ofta. Kom igen nu. Gå med mig!

 

johannesJag är en bloggare, författare och fembarnspappa som drömmer om att skriva på heltid och om att kunna springa långt utan att bli trött. Jag är lyckligt gift, jag sjunger i kör och går stavgång på nätterna när ingen ser. Jag vill sätta ord på både det som motiverar mig och det som gör mig frustrerad, och kanske vara en inspiration för alla er andra som liksom jag kämpar med att hitta tid att motionera.

Johannes blogg: http://kompetent.nu

Ett steg i taget

Gästkrönikör

Sund Var Dag bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

One thought on “Ett steg i taget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.