TJOHOOOOOO!!!! 

Nu har det gått ungefär en vecka sedan jag började att få in MIND FULNESS i min vardag och inte bara där, på jobbet och i träningen. Det jag har jobbat med de här dagarna är att ha fokus på min andning och det har gått både upp och ner. Men så intressant och spännande det är med att jobba med  andningen. De första kvällarna så låg jag på golvet och tränade, såg till att det blev en mysig stund och jag har en speciell bricka med ljus, lite stenar och en Pepp ifrån Olof Röhlander. Ljusen som står på den brickan tänder jag bara när det är dags för att köra MIND FULNESS! Brickan ska skapa min trygghet och det gör den bara efter någon vecka. 

Tre gånger om dagen så har jag stannat upp en stund och känt efter hur jag andas. Är det ytligt, andas jag med magen, snabba andetag eller är det så att jag håller andan vissa stunder?

Jag har skrivit upp mina observationer och i kväll så har jag gått tillbaka och kollat lite om jag kan se ett mönster och det kan jag. På jobbet och speciellt i torsdags, första dagen efter semestern då andades jag ytligt och snabbt och inte alls så konstigt. Jag var jättetrött och hade fullt upp med att komma in i jobbet igen. Under tiden jag tränar så har jag oxå observerat mina andetag och i vissa övningar och speciellt lite tyngre, då höll jag andan. 

Under tiden jag kört rörelseträning och gått mina lugnare promenader så har det varit magandning. När jag träffat personer som jag är trygg med så har jag oxå andats med magen men i lite mer stress-situationer så har jag andats med bröstet istället.

Jag har mycket kvar att lära mig och det är så spännande att se och upptäcka vilken skillnad det blir om jag andas rätt. Under tiden jag var på bryggan i eftermiddag så var det ett perfekt tillfälle att träna på andningen och vara i NUET!! 

Det är en härlig känsla och ett helt magiskt lugn som infinner sig i hela mig, när jag andas med magen. Jag tvingar inte fram andningen, att ”jag måste andas rätt nu” istället så låter jag bara andetagen få komma. En del andas jag med magen och en del lite högre upp för att sedan andas lite mer normalt.

I veckan som kommer nu så fortsätter jag med andningen och lägger till ett russin oxå. Ett russinpaket är inhandlat och det här ser jag framemot, russinet ska göra mig mer närvarande i nuet. ♥️

Jag vill verkligen ge det här en chans i mitt liv och jag är övertygad om, att jag kommer att ha nytta utav det här. Har inga ambitioner att bli jättebra, det räcker med att jag får fina verktyg så jag klarar av  min vardag med allt vad det innebär ibland.

Fortsättning följer på min spännande resa i den här världen!  

Ha en go kväll och hoppas att du gillar bilderna ifrån Emån och bryggan.

Närheten till det här lilla smultronstället är värt hur mycket som helst, gångavstånd på ca 5 minuter.

Snart dax att krama kudden och säga….

Gonatt och Sov så gott!

 

 

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.