Av Céline Allirol-Molin

Då var det äntligen dags. Den 6 Maj small det till med dunder och brak, och här menas då givetvis boxslag, energifyllda danssteg, gymbollar som studsade åt alla håll och kanter, men så klart även lugnare stunder som varvades mellan nedvarvning och stretching. Det blev helt enkelt för många, en stunds avkoppling efter en dag fylld med jobb eller studier. Fitness studion för tjejer hade öppnat.

Såväl yngre som äldre tjejer dök upp denna dag, först de yngre runt 12-års ålder och senare på kvällen de lite äldre tjejerna.

Det som var intressant och kul att se var att de här yngsta tjejerna runt 12 års åldern, mycket väl kunde omvandlas från att vara lugna, men lite lätt stirriga, till att vara väldigt tuffa när det verkligen gällde. Så fort gymbollar, hantlar, kettlebells, boxhandskar och medicinbollar lades fram, så började de direkt att använda sakerna som riktiga proffs. Visst fick de lite handledning i början, men snabbt lärde de sig och var igång med att prova olika saker. Även rockringen som väger några kilo fick igång en tjej, och hon gillade det trots att det känns rätt ordentligt i magen de första gångerna man provar den.

En lek blev speciellt populär denna dag, nämligen att använda sig utav 1 gymboll för att spela något som kan liknas vid handboll. Men här krävdes det mer motorik, de fick sträcka sig mer och  planen var mindre, men i övrigt kan man säga att det liknade handboll fast med en betydligt större boll, vilket gör det mycket svårare. För att nu skulle man förutom att försöka få bollen i mål, även lirka den på alla möjliga sätt för att komma förbi motståndarna. Och har väl motståndaren fått ett grepp om bollen samtidigt som anfallaren går framåt mot mål, så sker en slags tackling som skulle kunna liknas vid rugby eller amerikansk fotboll, men med skillnaden att själva bollen (som är mjuk och rullbar) och golvet är skonsamt för kroppen. Detta var i stort en sammanfattning av vad de yngre hade för sig.

Lite senare mot kvällen dök de mer mogna tjejerna upp. Det som är så härligt med dessa tjejer är att de kommer från helt olika bakgrunder, har olika erfarenheter och olika förutsättningar redan vid start.Men trots det, finns det en stor glädje mellan dem som är helt ovärderlig. De berättar öppet om sina liv, deras mål och funderingar. Att dela med sig kan vara ett mycket bra sätt att skapa kontakter, vilket ofta även leder till att man lättare kan hjälpa varandra när det väl behövs.

Dessa tjejer är fokuserade, målmedvetna och ambitiösa. De vill något med träningen och har redan lagt upp några delmål. Nu ser tjejerna fram emot att få testa Core, Latin Power Dance och cirkelträning. Vem vet, kanske blir detta det nya sättet för tjejer att ha kul tillsammans, eller vad tror ni?

 

Det stora öppnandet av en ny fitness studio för tjejer

Gästkrönikör

Sund Var Dag bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.