TJOHOOOO!!

Första gången jag drabbades av psykisk ohälsa, så kände jag mig som den mest ensammaste personen i hela världen och det här hände 1993. Då pratades det inte så mycket om det, knappast ingenting och inte öppet i alla fall. 

Jag kommer fortfarande ihåg hur jobbigt det var, jag hade skuld och skamkänslor för att jag hade drabbats av något som jag inte kunde rå för. Vågade inte prata öppet om det, smög lite eller ganska så mycket med det. Det var betydligt enklare att prata om/be om hjälp för den fysiska smärtan än den psykiska.

Min psykiska ohälsa den har jag med mig, har riktigt bra perioder mellan varven och så händer det något som gör att jag dippar. Är i en dipperiod nu, går på stödsamtal, har varit på ett i dag och det här hjälper mig. Så skönt att ha någon att prata med och de här samtalen känns som sjukgymnastik för hjärnan och själen. ♥️

I dag så pratas det mer och mer om den psykiska ohälsan men vi behöver lyfta upp det ännu mer.

Vet inte om du har hört talas om den här boken, ALDRIG ENSAM?

Skriven av Charlie Eriksson och som själv drabbades av psykisk ohälsa. För mig är han en sann kämpe och en fin förebild. Jag fick hem boken i dag, har bara hunnit bläddra i den men jag känner alla redan nu att den här kommer att hjälpa mig. 

Jag skickade oxå efter ett armband med texten ALDRIG ENSAM och det här var inte färdigpärlat utan det fick jag göra själv. Det finns en tanke med det och många upplever att det är lite terapi att pärla det själv. För mig blev det så, tårarna rann nerför kinderna men de fick rinna under tiden jag pärlade. 

Om du vill läsa mer om Charlies arbete, så hittar du det på informationssajten aldrigensam.com

Vet du vad?!

Om du ger ditt leende till någon och ett äkta leende ska det vara, så gör du skillnad för någon som har det lite jobbigt just nu. Många gånger så behövs det inte så mycket ord, en tyst kram och ett leende betyder hur mycket som helst. ♥️

Ett stort TACK till mina nära och kära, kollegor och vänner som finns där för mig.

Så värdefullt, ni anar inte!

Nu ska jag snart sova och hoppas på en bättre sömn i natt!

Kram och Ta hand om dig!

 

 

 

 

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.