Ärligt talat så tror jag mer på att njuta på vägen under sin livsresa än att pressa sig till maxgräns för att få belöningen när man är framme vid målet. Men jag tror att det ser olika ut för olika människor vad som fungerar bäst.

När jag hade gått ner 10 kg efter den första förlossningen blev min belöning att köpa en ny balklänning. Vi bodde i Uppsala och pluggade på universitetet. Eftersom studentlivet bestod av många fester, eller gasquer som det hette på Uppsalavis, var frack och balklänning ett måste. Balklänningar är inte billiga och som tjej är det ju kul att variera sin garderob. För mig blev det därför något att se fram emot, att få den där nya klänningen.

Fast egentligen tror jag mer på små belöningar längs vägen. Inte för att du ska göra något eller för att uppnå speciellt . Utan bara för att livet blir mer innehållsrikt på så sätt. Det behöver inte vara stora eller dyra saker, utan räcker med något gott att dricka med din partner eller vän i solnedgången. Eller ett skumbad. Eller långpromenad i skogen.

Vilken form av belöning passar dig bäst?

 

Belöning
Tagged on:         

Petra Ariton

Storyteller, skribent, författare, coach och inspiratör som älskar att berätta vanliga människors historier. Kreativ och driven idéspruta som gillar att ha många bollar i luften.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.