Av Jens Leandersson
Cykelinstruktör SATS

CB063489Det är nog allmänt känt att träning är bra för hälsan men ändå är det fler som inte tränar än vad det är människor som tränar. Det som brister är sällan motivationen utan att det saknas glädje över att gå till träningen. Vill du må bra så måste du vara glad och ska du vara glad så krävs det att du ser fram emot det du ska göra. Samma principer gäller arbete, förhållande och livet i stort.

Hitta en träningsform som passar dig och som gör dig glad. Två små tips är att ha en träningskompis och avsätt tid för dig själv. Träning är egentid. Trivs du med din träningsform och har en träningskompis så kommer träningen att bli av.

All forskning visar att träning får dig att må bättre, stärker immunförsvaret och hjälper dig att hålla sjukdom och andra negativa åkommor borta. Det finns enbart positiva effekter av träning. Sidoeffekterna har jag då inte tagit upp som att du blir piggare, presterar och sover bättre.

Vad är din ursäkt som gör att du missar träningen?  Avsätter du inte tid för träning och hälsa så kommer du snart att tvingas avsätta tid till sjukdom.

Bästa träningen är den som blir av

Gästkrönikör

Sund Var Dag bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.