Av Gunnel Saric

att vara jordadJag har alltid älskat att gå barfota; i mjukt gräs, på sidenlen klipphäll, i varm eller våt sand och efter att ha läst boken ”Att vara jordad – den kanske viktigaste upptäckten för vår hälsa i modern tid” av C Ober, S.T Sinatra och M Zucker förstår jag bättre varför det får mig att må så bra. Varför det ger mig sådan energi och glädje. Intuitivt har jag vetat att jag hör ihop med jorden på ett subtilt sätt, nu har jag fått en vetenskaplig förklaring på hur.

Jorden som vi människor utvecklats i samspel med under miljoner år är en del av mig – och jag en del av den. Jorden som, när vi är i fysisk kontakt med den, balanserar vår kropp, vår elektriska energikropp. Jorden, vars ytlager är negativt laddad med fria elektroner. Elektroner som, när vi är i kontakt med jorden, fyller på och balanserar vårt överskott av positivt laddade fria radikaler, vilket hindrar inflammationer att bli kroniska.

En inflammation i sig är kroppens sätt att läka skadad vävnad. Där har fria radikaler en funktion att fylla. Dessa positivt laddade molekyler söker efter negativt laddade elektroner för att bli stabila. Normalt sett får de det genom att skala av elektroner från sjukdomsframkallande organismer och skadad vävnad, vilket dödar bakterier och bryter ner skadade celler som sedan avlägsnas från kroppen. Kronisk inflammation uppstår när kroppen misslyckats att trappa ner denna process, de fria radikalerna fortsätter att söka elektroner, men nu i den omgivande friska vävnaden. Jordning dvs. tillförsel av elektroner sägs stoppa denna process. Jag ser framför mig hur ett slagfält av små terroriserande radikaler bli övermannade av jordens oändliga resurs av elektroner.

Idag anser man att kronisk inflammation kan vara grundorsak till många av våra allvarligare sjukdomar, bl.a. hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ 1 och 2, fibromyalgi, cancer, astma, artrit, MS, psoriasis, allergier, alzheimers, njursvikt, crohn, ulcerös colit, hypotyreos, m.m.

Vilken fantastisk allierad vår jord är om den kan förhindra att dessa sjukdomar uppkommer bara genom att inte tillåta en inflammation bli kronisk.

Jag har länge varit inne på tankar – ja egentligen mera känslor – om att vi förlorat kontakten med jorden.

De har cirkulerat i mitt yttre medvetande, närda av en mängd små sammanträffande. Jag läste en kort artikel om jordning för något år sedan, blev återigen påmind hos Örtagubben (en hälsokostaffär) för någon månad sedan. Så när en tidning på Facebook (om jag minns rätt var det Nära) lottade ut ett jordningslakan hakade jag på. Och jag vann! De gillade min motivering bäst ” ta med sommaren in i sovrummet”. Så nu har jag ett jordningslakan.

Och vilken skillnad det gör! Har nu inga problem med restless leg, sover mycket bättre och fibromyalgivärken har minskat betydligt, liksom den ständiga småblödningen från tarmen (nu kommer den bara om jag är mycket stressad). Känner mig nu nästan utvilad när jag vaknar – och det har tidigare inte hänt så länge jag kan minnas. I alla fall inte många gånger.

Kan verkligen känna glädjen från hela kroppen – hur den tacksamt tar emot jordenergin/neutronerna.

 

May the Earth be with us!

 

GunnelGunnel Saric
Hälsocoach med NLP och mental kinesiologi, taktipro taktilmassör och reikiutövare.

Lekfullt nyfiken filosofisk upptäcktsresande i min inre outforskade djungel – likväl som i miljön runt omkring. Kärleksfull förkämpe för Moder Jord och för alla hennes barn. Vet att vi alla bär samma gudomliga ljus inom oss, något de flesta av oss glömt, eller gömt. Vill väcka detta ljus hos oss alla. Älskar livet, njuter av att finnas till på denna fantastiskt vackra plats.

Att vara jordad
Tagged on:     

Gästkrönikör

Sund Var Dag bjuder regelbundet in gästkrönikörer som delar med sig av sin kunskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.