När min facebookvän Jacqueline Kothbauer ville komma igång med träning efter sommaren förra året startade hon en ”gillasida” på facebook, Fitnessbabe, för att samla folk omkring sig som stöd. Ganska snart fick hon över 100 gillare som tillsammans med henne peppade och uppmuntrade varandra till att hålla igång med träningen. Utmaningen Jacqueline satte upp var att träna 100 pass mellan augusti och december. Många i gruppen lyckades att nå målet.

För en del handlar det om att tänka annorlunda. Min facebookvän Ulrika Gabriel menar att gå ner i vikt handlar väldigt lite om dina kunskaper om mat, och istället väldigt mycket om dina tankar och ditt beteende kring mat och ätande. Hon håller distanskurser där du lär dig att hantera saboterade tankar genom KBT.

Ibland ser man reklam som t ex  tv-shop att de vill sälja apparater att sätta på magen som ska vibrera bort ditt överflödiga fett. Jag tänker alltid att vad fiffigt det skulle vara om det fungerade. Att du skulle kunna bli smal utan att anstränga dig. Så enkelt är det tyvärr inte. Det finns faktiskt inga genvägar. Du behöver lägga ned tid på motion. Det behöver inte nödvändigtvis kosta en massa pengar för träningskort, trendiga kläder eller träningsredskap. Du kommer väldigt långt på vanliga promenader.

Nu är det dags för min dagliga 30-minuterspromenad…

Petra Ariton

Tips för att hålla igång
Tagged on:     

Petra Ariton

Storyteller, skribent, författare, coach och inspiratör som älskar att berätta vanliga människors historier. Kreativ och driven idéspruta som gillar att ha många bollar i luften.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.